Wednesday, September 30, 2009

brain

whateva u dont use u lose

Μουμία Αμπού Τζαμάλ

Ο 54χρονος δημοσιογράφος και μέλος των «Μαύρων Πανθήρων», Μουμία Αμπού Τζαμάλ που έχει καταδικαστεί σε θάνατο από το 1982, σε μια δίκη που χαρακτηρίστηκε ρατσιστική και χωρίς αποδείξεις, στέλνει το μήνυμά του μέσα από τη φυλακή στους διαδηλωτές της G20.


«Αγαπητοί αδερφοί και αδερφές στον αγώνα, ευημερία στην Αφρική. Και δύναμη στους ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά της G20.

Καθώς συγκεντρώνονται οι ιερείς των χρημάτων, πρέπει να βρουν ένα τρόπο για να σώσουν το αποτυχημένο οικονομικό τους σύστημα. Όπως πάντα, συνιστούν περισσότερα για τους πλούσιους και λιγότερα για τους φτωχούς. Αυτό το είδαμε και με το πακέτο στήριξης των τραπεζιτών. Αλλά για το λαό... κατασχέσεις, χαμένες θέσεις εργασίας και χαμένα προνόμια.

Αν ήταν ο λαός που λάμβανε το πακέτο στήριξης, τι άλλο θα έκανε πέραν από το να ξοδέψει τα χρήματα; Οι άνθρωποι θα πλήρωναν ενοίκια, θα αγόραζαν ρούχα, θα αγόραζαν τρόφιμα και θα έπαιζαν μεγάλο ρόλο στην αναζωογόνηση της οικονομίας που είναι βασισμένη στον καταναλωτισμό.

Αντ’ αυτού όμως, δεκάδες χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τους δημόσιους πόρους, πήγαν στους τραπεζίτες, που κατά πάσα πιθανότητα έδωσαν στους εαυτούς τους μπόνους και αγόρασαν χαβιάρι από Μπελούγκα.

Και όλο αυτό, το αποκαλούν σοσιαλισμό; Είναι τρελό!

Όταν οι ανθρώποι οργανώνονται μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων. Γι’ αυτό συνεχίστε και συνεχίστε, μείνετε σε κίνηση.

Σας ευχαριστώ.


Δύναμη στις διαδηλώσεις!

Από τη λίστα των θανατοποινιτών,

Μουμία Αμπού Τζαμάλ
»

Tuesday, September 29, 2009

Στιβ Μπίκο Η φιλοσοφία του η πολιτική ελευθερία

Η φιλοσοφία του ότι η πολιτική ελευθερία μπορούσε να επιτευχθεί μόνο αν οι μαύροι σταματούσαν να αισθάνονται κατώτεροι από τους λευκούς προσέλκυσε τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, και θεωρείται το σημείο καμπής στην κατάλυση του απαρτχάιντ.


Ο Στιβ Μπίκο θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος μάρτυρας του κινήματος κατά του απαρτχάιντ.
Η φιλοσοφία του ότι η πολιτική ελευθερία μπορούσε να επιτευχθεί μόνο αν οι μαύροι σταματούσαν να αισθάνονται κατώτεροι από τους λευκούς προσέλκυσε τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, και θεωρείται το σημείο καμπής στην κατάλυση του απαρτχάιντ.
Ο Στιβ Μπίκο πέθανε από τραύματα στο κεφάλι στις 12 Σεπτεμβρίου 1977 όσο βρισκόταν στη φυλακή. Στην αρχή η αστυνομία δήλωσε ότι πέθανε από απεργία πείνας αλλά αργότερα άλλαξε τον ισχυρισμό της λέγοντας ότι χτύπησε το κεφάλι του σε έναν τοίχο κατά τη διάρκεια συμπλοκής, μη αναιρώντας το τυχαίο του συμβάντος. Αλλά οι υποστηρικτές του Μπίκο πίστευαν από την αρχή ότι δολοφονήθηκε σκόπιμα και ότι η αστυνομία προσπαθεί να καλύψει την αλήθεια.
Οι πέντε αστυνομικοί που αποδείχτηκε ότι ήταν ένοχοι για το θάνατό του, ζήτησαν και πήραν αμνηστία από την Επιτροπή Αλήθειας και Συμφιλίωσης, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση κατηγοριών καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ.
Γεννημένος το 1946 στο Ίστερν Κέηπ, ο Μπίκο σύντομα αναμείχθηκε με την πολιτική των μαύρων. Εγκατέλειψε την ιατρική για να αφοσιωθεί στον αγώνα και ίδρυσε το Κίνημα Μαύρης Συνείδησης το 1969. Το κίνημα αυτό καταξιώθηκε στα μέσα του 1970, όταν το απελευθερωτικό κίνημα έμοιαζε να παραπαίει και πολλοί ηγέτες του ANC βρίσκονταν στην φυλακή ή εξόριστοι.
Η κυβέρνηση πρώτη φορά ενήργησε κατά του Μπίκο το 1973, περιορίζοντας το κίνημά του και απαγορεύοντας να μνημονεύεται δημοσίως. Τέθηκε σε κράτηση χωρίς κατηγορίες πολλές φορές, μέχρι που συνελήφθη για τελευταία φορά τον Αύγουστο του 1977.
Η φιλοσοφία του Μπίκο ήταν πιο δραστική από το σκεπτικό του ANC. Πίστευε ότι οι μαύροι δεν μπορούσαν να βασίζονται στη βοήθεια των λευκών, και γι' αυτό θα έπρεπε να αποσυρθούν από κάθε συνεργασία με τις ομάδες των λευκών.

a love

aspaceinside@gmail.com

It's too easy to forget the thousands of political prisoners across the planet. Ordinary people who stood up against injustice prepared to break the law and activists framed by the state. They deserve our support.

This months Anarchist Assembly will focus on the plight of political prisoners such as Rod Coronado, Jeff Luers, Mumia Abu Jamal.

Short films and presentations will be given followed by a letter writing session.

Don't forget- They're in there for us - We're out here for them

The Shock Doctrine

The Shock Doctrine

Monday, September 28, 2009

kapoios pou exei ma8ei ta logia tou polu kala oson afora ton kosmo,kai na krebei poli kalitera tin drasi pros ofelos tou biomixanikou lobi tou

Σχετικά με την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε «να εργαστεί προσωπικά» υπέρ της ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο ισορροπημένο και υποστηρικτικό».

ipostirixte me na sas peido,exo bare8ei tous biasmous.

«Θα συνεργαστώ με τους ηγέτες των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, για να ξαναπάρει μπροστά η διεθνής οικονομία, όσο πιο ισορροπημένα και όσο πιο υποστηρικτικά» μπορεί αυτή η προσπάθεια να εξελιχθεί, δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Min me anagazete na trexw pali se polemous.


«Θα πασχίσουμε και θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν και να (ξανά)δημιουργηθεί ζήτηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος Ομπάμα. «Αλλά αυτό», υπογράμμισε ταυτοχρόνως, «σημαίνει νέους κανόνες, ενίσχυση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου όλων των σημερινών χρηματο-πιστωτικών κέντρων (υπό το πρίσμα τού εποπτικού ρόλου, που θα πρέπει να τα διακρίνει στο μέλλον), ούτως ώστε να τερματιστούν και η απληστία, και οι υπερβολές και οι καταχρήσεις, που όλες μάς οδήγησαν στην (οικονομική) καταστροφή, προκειμένου επίσης να παρεμποδίσουμε- για πάντα- την επανάληψη» παρόμοιων καταστάσεων, όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.


to sistima einai domimeno la8os,gia auto k prepei na dimiourgisoume eikonikes"8eseis ergasias".Kanonika 8a itan anagaio ek fisikotitas.Na ipositirixoume kai allo to xrimatopistwtiko sistima giati kanoume xrises douleies.

xxxxxmasgamas

Στο "Είναι Γεγονός..." αυτής της εβδομάδας ο κύριος Μπιντού καταπιάνεται με τις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις, και προσπαθεί να εξηγήσει κάποιες από αυτές με βάση ιστορικά γεγονότα και εικασίες επιστημόνων και ιστορικών.

1. Ποτέ μην περπατάς κάτω από σκάλα: Πολλοί προληπτικοί αποφεύγουν να περνάνε κάτω από σκάλες. Γιατί αυτό; Πρόκειται για μία αντίληψη από την εποχή των πρώτων Χριστιανών, οι οποίοι πίστευαν ότι όταν περνάς κάτω από μία σκάλα ήταν σαν να προσβάλλεις την Αγία Τριάδα και να συντάσσεσαι με τον Διάβολο! Και αυτό γιατί όταν μια σκάλα είναι τοποθετημένη δίπλα σε έναν τοίχο σχηματίζει τρίγωνο με τον τοίχο και το έδαφος. Το τρίγωνο αυτό θεωρούσαν ότι συμβόλιζε την Αγία Τριάδα...

2. Μην χύσεις αλάτι στο τραπέζι. Είναι γρουσουζιά: Παρ' ότι πολλοί λένε ότι και αυτό έχει παλαιοχριστιανικά κατάλοιπα, επειδή λέγεται ότι ο Ιούδας είχε χύσει αλάτι στον Μυστικό Δείπνο, είναι κάτι που δεν μπορεί να αποδειχτεί ιστορικά άρα θεωρείται ως ανακρίβεια. Πιθανότατα η φράση αυτή έχει τις ρίζες της στην εποχή του Μεσαίωνα όπου το αλάτι ήταν ένα αρκετά ακριβό αγαθό. Για να αποφύγουν την άσκοπη χρήση του και για να "πείσουν" τον απλό κόσμο να μην το σπαταλάει άσκοπα έλεγαν ότι αν χυθεί αλάτι στο τραπέζι τα κακά πνεύματα εμφανίζονται και παραμονεύουν πίσω του. Γι' αυτό το λόγο όταν χυνόταν αλάτι το άρπαζαν και το πετούσαν πίσω από τον αριστερό τους ώμο για να πετύχουν τα κακά πνεύματα στο... μάτι!

3. Μαύρες γάτες = γρουσουζιά: Στην αρχαία Αίγυπτο μία από τις θεότητες είχε την μορφή μαύρης γάτας και γι' αυτό τον λόγο οι γάτες ήταν ιερά πλάσματα για τους Αιγύπτιους. Οι χριστιανοί ιερείς για να καταφέρουν να απομακρύνουν τον λαό από αυτού του είδους την πίστη έπεισαν τους πιστούς να εξολοθρεύσουν τους "δαίμονες" που εμφανίζονταν με την μορφή αυτών των μαύρων αιλουροειδών. Κάτι που δεν σταμάτησε μόνο εκεί αλλά επεκτάθηκε και στις γριούλες που φρόντιζαν αυτές τις γάτες ακόμα και στον δυτικό κόσμο με την δικαιολογία ότι ήταν... μάγισσες!

4. Λαγοπόδαρα: Πολύς κόσμος πίστευε (και ίσως πιστεύει ακόμα) ότι τα λαγοπόδαρα φέρνουν τύχη! Πόσα και πόσα λαγοπόδαρα δεν έγιναν μπρελόκ για να προστατεύουν τους προληπτικούς; Πόσα και πόσα λαγουδάκια δεν περπατούσαν αφήνοντας κόκκινες πατημασιές στο πράσινο χορταράκι... Από που όμως προέρχεται αυτό; Από τα βάθη της ιστορίας, όταν η γονιμότητα θεωρείτο το άλφα και το ωμέγα, ο κόσμος έβλεπε τα πλάσματα αυτά να γεννοβολάνε διαρκώς και αφελέστατα πίστευαν ότι επρόκειτο σε μεγάλη τύχη των λαγών! Πίστευαν λοιπόν ότι αν κουβαλούσαν μαζί τους... κομμάτι αυτών των λαγών θα δανειζόντουσαν λίγη από την τύχη τους και ο Θεός θα τους χάριζε ένα παιδί...

5. Μην σπάσεις καθρέφτη: Μια δεισιδαιμονία που λέγεται ότι γεννήθηκε τα πρώτα χρόνια που πάτησε το πόδι του ο άνθρωπος στον πλανήτη, παρ' ότι δεν υπήρχαν καθρέφτες τότε! Φανταστείτε την έκπληξη του πρώτου ανθρώπου όταν αντίκρυσε το είδωλό του στο νερό μιας λίμνης! Πίστεψε ότι επρόκειτο για ένα υπαρκτό αντίγραφο του εαυτού του, μια πίστη που κράτησε για αρκετά χρόνια ακόμα, και όταν κατασκευάστηκαν οι πρώτοι καθρέφτες λέγεται ότι πίστευαν (στα χρόνια του Μεσαίωνα τουλάχιστον) ότι αν σπάσει καθρέφτης ενώ είσαι μπροστά του, χάνεται ένα μέρος της ψυχής σου, πεθαίνει ένα κομμάτι του εαυτού σου! Πως λοιπόν να μην το θεωρούσαν γρουσουζιά!

6. Τρίτη και 13: Η ημερομηνία αυτή είναι συνδυασμός προλήψεων και δεν διαφέρει και πολύ από την Παρασκευή και 13 που πιστεύει ο δυτικός κόσμος. Λέγεται ότι στις 29 Μαΐου 1453, ημέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη, ήταν Τρίτη. Ήταν μια μέρα που στιγμάτησε βαθιά τους Έλληνες και τη θεώρησαν από τότε γρουσούζικη μέρα. Το 13 λέγεται ότι προέρχεται από τον Ιούδα που ήταν το 13ο μέλος στο Μυστικό Δείπνο. Το Παρασκευή και 13 όμως; Φήμες λένε ότι Παρασκευή έγινε ο κατακλυσμός του Νώε και επίσης γνωρίζουμε και τι έγινε την Μεγάλη Παρασκευή. Κάθε λαός λοιπόν συνδύασε διαφορετικά τις μέρες που θεωρούσε γρουσούζικες και τους αντίστοιχους αριθμούς και γεννήθηκε ένας αχταρμάς κακοδαιμονίας...

7. Η κουκουβάγια, άγγελος θανάτου: Τα παλιά χρόνια όταν ο ηλεκτρισμός ακόμα φάνταζε επιστημονική φαντασία, όταν ένας άνθρωπος αρρώσταινε και οι συγγενείς του ξενυχτούσαν μαζί του για να τον βοηθήσουν, προφανώς άναβαν κεριά στο δωμάτιό του για να βλέπουν. Η κουκουβάγια, ως νυχτοπούλι, την τραβάει το φως και έτσι πήγαινε και καθόταν έξω από το παράθυρο του ασθενούς. Όταν τις περισσότερες φορές ο ασθενής πέθαινε, ελλείψει φαρμάκων και γνώσεων εκείνη την εποχή, απέδιδαν τον θάνατό του σε αυτό το δύστυχο πλάσμα.

Ότι δεν κατανοούσε ο άνθρωπος το τοποθετούσε στην σφαίρα του κακού! Πολλές από αυτές τις δεισιδαιμονίες και άλλες πολλές δυστυχώς ("φτου φτου σκόρδα", "δεν λέμε στην υγειά σου με τον καφέ", κλπ) διαιωνίζονται μέχρι και σήμερα επειδή υπάρχει κόσμος που τις δέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη, της ενστερνίζεται και τις περνάει από γενιά σε γενιά.

remember remember the 17th november

http://www.tvxs.gr/v21735

usa

Η έξαρση του νεοφιλελευθερισμού που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 κατάφερε να διαλύσει το σύστημα πρόνοιας για τους ψυχικά ασθενείς. Μορφές σαν τον τότε κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Ρόναλντ Ρήγκαν, είχαν πιέσει για την σμίκρυνση του δημοσίου και του κοινωνικού κράτους. Άλλωστε, όπως υποστηριζόταν, οι ασθενείς αυτοί ήταν προτιμότερο να αναρρώσουν ως ενεργά μέλη της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που δεκαετίες μετά, έχοντας ουσιαστικά χάσει το στοίχημα, αδυνατεί να το παραδεχτεί και αντ’ αυτού υποκρίνεται πως δεν υπάρχει ένα από τα πλέον ευάλωτα και αβοήθητα «κομμάτια» της.

Thursday, September 24, 2009

opote goustarw

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=20&ct=0#media-upper-left

kai opote mou kaulwsei

sto elliniko sidagma

iparxei enas nomos pou anaferete ws mia "xaristiki praxi" pou xareizode foroi logou xari,stis trapezes,megaloepixierimaties,sta diamenomena kerdi,pelatiakes spatales,dapanes k oxi ependiseis,diaf8ora...

oi ekloges

den 8a itan oi ekloges mia mera xaras?den eprepe na giortazoume tin dimokratikothta tou politeumatos mas,tin giorti twn dikaiwmatwn mas?
kai omws den ad autou autes oi meres einai moudes.Akoma kai oi ipopsifies meterxomenes-eperxomenes-exerxwmenes kiberneiseis xarakthrizode apo mia moudi dia8esi tin imera ton eklogwn.Autoi pou feugoun gia eunoitous logous,alla akoma kai autoi pou erxode kirios epeidi den einai sigouroi akoma gia to apotelesma.Auto deixnei oti i exousia ais8anete amixana otan den exei apoktisei akoma tin dinamei ths.Iparxei logos omws na ais8anete amixana?ka9ws i diname tin prokeimeni stigmi i apoliti exousia briskete ston lao,pou ofeilete tote h amhxania auth?exalou apo ton lao adloun dinami.Epeita tin epomeni mera i amixania auti exafanizete ws dia mageias.Simeio pou diexnei oti apo tin proti kiolas mera exoun xeperastei oi amixanies ka8ws i exousia tous einai aklwniti,o laos dn exei pleon kapoia exousia sta xeria tou.Apodeixei oti i politeia paeu pleon na einai ypologh sto koinwniko sinolo,sti dikaiosuny kai stous fories apo tous opoious askei tin exousia tis kai stous foreis pou tis edosan tin exousia.O mixanismos twn sinais8imatwn autwn deinei ali8eies,ta sinais8imata pou lene tin ali8eia kai den kribode piso apo xilinous logous kai iposxologies.Mas tazoun ton paradeiso apo tin kolasi.An i mera einai moudi gia autous tote einai katamauri gia olous emas.Akoma kai oi dief8armenoi polites katebainoun ekeini tin mera ston adi.Gamoti emena me eixe diorisei xwris asep i nd.Tora to pasok 8a diorisei kapoion allon stin 8esi mou.Anexartitos dief8armenou i adiaf8orou politi oloi boroume na poume me bebaiothta oti kaki dia8esi mas dinei ekeini tin mera.Einai i asyneidhth,merikes fores kai eushneidhth adileipsi oti tipota den 8a allaxei se auton ton gamimeno topo.I katara tou na gennisoume tin dimokratia kai na min tin zisoume pote.San na arpazeis apo mia mana to brefos tis.gamiste ta gamimena mas malia.


ta xeirotera epode:)kali dia8esi:)fate skata kernaei to kratos:)

ali8inwn nous

http://www.youtube.com/watch?v=zjbuHCs-04o


otan kapoia pramata ftanoun koda mas tote oi eleue8eroi ipostiriktes t parisiou ginomatse fobikoi

kanabeeee

Γιατί η κάνναβη είναι τόσο διαδεδομένη; Ο κύριος λόγος είναι ότι τα λεγόμενα "μαλακά" ναρκωτικά (μαριχουάνα, χασίς) έχουν χαμηλή τιμή, αφού πέντε στριφτά κοστίζουν λιγότερο από 7 ευρώ. Αυτό τα κάνει προσιτά ακόμα και στους πιο νέους. Σύμφωνα με μελέτες, οι περισσότεροι έφηβοι και νέοι των αναπτυγμένων χωρών ξοδεύουν σχεδόν όλο το χαρτζιλίκι τους για την αγορά αντικειμένων που τους δίνουν την αίσθηση ότι χάρη σ' αυτά εντάσσονται σε κάποια ομάδα και ακολουθούν τις ιεροτελεστίες της. Υιοθετούν δηλαδή κάποια ιδιαίτερα πρότυπα συμπεριφοράς, όπως κινητά, επώνυμα ρούχα, τσιγάρα, όπως επίσης ποτά και ναρκωτικά. Υπάρχει όμως κι ένας επιπλέον βασικός λόγος που κάνει τις ουσίες αυτές τόσο ελκυστικές για τους νέους: τις καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, η γοητεία του παράνομου και της παραβατικής συμπεριφοράς. Σπάνε τους καθιερωμένους κοινωνικούς και οικογενειακούς κώδικες που τους επιβάλλουν να είναι ευπρεπείς, σοβαροί και μετρημένοι. "Η περιέργεια, η επιθυμία να βιώσουν νέες απαγορευμένες εμπειρίες και η ανάγκη να προκαλέσουν και να ενσωματωθούν σε μια ομάδα ομηλίκων τους που κάνει χρήση είναι μερικοί από τους λόγους που η κάνναβη είναι τόσο γοητευτική για ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας", εξηγεί ο δρ Χαράλαμπος Πουλόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Το κάπνισμα συνδέεται επίσης με τη διαδικασία ενηλικίωσης. Ανέκαθεν η παραβίαση των κανόνων που θέτει ο κόσμος των ενηλίκων και η ταύτιση με μοντέλα διαφορετικά από εκείνα που τους προτείνει η οικογένεια κάνει τους νέους να νιώσουν αυτόνομοι. "Σε γενικές γραμμές", συνεχίζει ο κ. Πουλόπουλος, "θα λέγαμε ότι το πρόβλημα αρχίζει όταν κάποιος καταφεύγει στη χρήση βλαπτικών ουσιών για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντά στη ζωή του. Είναι όμως αυθαίρετο να καθορίσουμε εξαρχής μια συγκεκριμένη ποσότητα ή συχνότητα χρήσης ουσιών ως αντικειμενικό όριο για την προβληματική χρήση. Η περιστασιακή χρήση δε σημαίνει αυτόματα και σωματική εξάρτηση, μια διαδικασία που είναι μακροχρόνια και περνά από διαφορετικά στάδια. Εμπεριέχει ωστόσο ποικίλους κινδύνους, όπως αποκαλύπτουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Τα περισσότερα εξαρτημένα άτομα από βαριά ναρκωτικά είχαν την πρώτη επαφή τους με ουσίες δοκιμάζοντας κάνναβη σε εφηβική ηλικία".



Είναι η κάνναβη προθάλαμος των σκληρών ναρκωτικών;



Μια πρόσφατη έρευνα στη Νέα Ζηλανδία έδειξε ότι το 99% των ατόμων που κάνουν χρήση σκληρών ναρκωτικών (ηρωίνη κοκαΐνη) είχαν αρχίσει με τα "μαλακά". Φαινομενικά λοιπόν η κάνναβη έχει άμεση σχέση. Παραμένει όμως αναμφισβήτητο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κάνουν χρήση κάνναβης δεν περνούν ποτέ στα σκληρά ναρκωτικά. Το πέρασμα από το ένα είδος στο άλλο δεν είναι ούτε υποχρεωτικό ούτε αναγκαίο. Τότε ποιοι παράγοντες το ευνοούν και ποιοι το εμποδίζουν; "Το πέρασμα από τα μαλακά στα σκληρά ναρκωτικά εξαρτάται κυρίως από την προσωπικότητα του χρήστη κι από την ομάδα των ατόμων που συναναστρέφεται", υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Φέργκιουσον, καθηγητής της ιατρικής σχολής του Κράιστστερτς (Ν. Ζηλανδία), ο οποίος ηγήθηκε αυτής της σημαντικής έρευνας σε 1.265 νέους, τους οποίους παρακολούθησε από τη γέννηση έως τα 21 τους χρόνια. Το πέρασμα στα σκληρά ναρκωτικά αποτρέπεται και με άλλο τρόπο: αν ο χρήστης γνωρίσει και εμπεδώσει τη διαφορά ανάμεσα στα διάφορα είδη ουσιών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εκπαίδευσης και της νομικής διαφοροποίησης, όπως με την αποποινικοποίηση ή τη νομιμοποίηση ορισμένων ουσιών σε αντίθεση με άλλες. Ας μην ξεχνάμε ότι όπου τα μαλακά ναρκωτικά είναι παράνομα συνήθως διακινούνται από τους ίδιους τους εμπόρους, οι οποίοι προφανώς έχουν συμφέρον να ενθαρρύνουν το πέρασμα στα σκληρά. Στην Ολλανδία, όπου το εμπόριο της μαριχουάνας γίνεται σε καταστήματα με ειδική άδεια, η χρήση σκληρών ναρκωτικών έχει μειωθεί.



Υπάρχει ηλικία υψηλού κινδύνου;



Σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Όρεγκον (ΗΠΑ), πιο επικίνδυνη είναι η περίοδος μετάβασης από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Σ' αυτή την περίοδο της εφηβείας το παιδί δέχεται περισσότερο τις επιδράσεις του περιβάλλοντος κι αρχίζει να απομακρύνεται από την οικογενειακή ομάδα. Ο καπνός, η κάνναβη και το αλκοόλ είναι πλέον οι μόνιμοι συνοδοί της διασκέδασης των νέων - ο αριθμός χρηστών κάνναβης στην Ελλάδα έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Όπως δηλώνει ο δρ Πουλόπουλος, "ένα άτομο που θα εμπλακεί στη χρήση θα το κάνει στην πιο κρίσιμη ηλικία, και συγκεκριμένα από τα 15 έως τα 30 του χρόνια".



Πότε υπάρχει κίνδυνος;



Όσο περισσότερο η ουσία και οι βιοχημικές της ιδιότητες επηρεάζουν τη συμπεριφορά του χρήστη. Εφόσον ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το ίδιο το άτομο, δε θα έπρεπε να μιλάμε για μαλακά ή σκληρά ναρκωτικά αλλά μάλλον για "μαλακούς" ή "σκληρούς" χρήστες. Ο Ντέιβιντ Σμιθ, ιδρυτής του Haight Ashbury Clinics στο Σαν Φρανσίσκο, θέτει ως κριτήριο για να θεωρηθεί μια ουσία ναρκωτικό το εξής τρίπτυχο: Επικίνδυνη είναι η εξάρτηση όταν συνδυάζει ψυχαναγκαστική συμπεριφορά (εθισμός και σύνδρομο στέρησης που χαρακτηρίζεται από ακατανίκητη παρόρμηση), απώλεια ελέγχου και ακατάπαυστη χρήση. Υπό αυτή την έννοια το τσιγάρο είναι σκληρότερο ναρκωτικό από την κάνναβη. Ακόμα και η μέτρια ή περιστασιακή χρήση κάνναβης προκαλεί ελάχιστες σωματικές και ήπιες ψυχολογικές μεταβολές. Όμως όπως τονίζει ο κ. Γιάννης Λιάππας, αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών, στο βιβλίο Χασίς (εκδόσεις Πατάκη), "παρά τη μέτρια χρήση, το γεγονός ότι η THC (η δραστική ουσία της κάνναβης) και οι μεταβολίτες της επιδρούν και επηρεάζουν το νευρικό ιστό και το σεξουαλικό σύστημα, αυτό σε συνδυασμό με τη διαπίστωση ότι η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα που κάνει χρήση κάνναβης είναι οι έφηβοι και οι μεταέφηβοι, θα πρέπει να μας κάνει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της χρήσης κάνναβης με σκεπτικισμό και μεγάλη επιφύλαξη".



Πώς να προφυλαχθούμε από τον κίνδυνο;



Απ' όλες τις σοβαρές μελέτες προκύπτει ότι το να έχει κάποιος δημιουργικά ενδιαφέροντα και στέρεους οικογενειακούς δεσμούς δεν τον εμποδίζει να κάνει περιστασιακή χρήση ουσιών, αλλά σίγουρα τον βοηθά να μη τις αναγάγει σε υπέρτατη αξία. Τα παιδιά που σταματούν να καπνίζουν "χόρτο" ή κάνουν περιορισμένη χρήση προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τις λιγότερο αυστηρές οικογένειες, με υψηλό βαθμό αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης και αγάπης.

Wednesday, September 23, 2009

alax sta arabika simainei 8eos

Oi pio "fanatikoi"islamistes einai oi pio pistoi opadoi tou e8nikismou.
Oi islamistes pisteuoun ston alax,pou simainei sta arabika 8eos.Isws auth einai i pio an8rwpini 8riskeia ka8ws pragmateuete tin anagh tou an8rwpou sthn pisth kai oxi thn pisth ws anagh tou an8rwpou.O 8eos tous dld dn exei onoma.Apla pisteuoun se enan 8eo,tin an8rwpini anagi dld gia pisth.O xristianismos logou xarh ekfrazei oxi kapoia genikoteri anagi pisths alla ola auta osa sernei i brwmiki auth istoria.Epitasei diladi auti tin morfi 8riskeias.

tas komounistas

http://www.youtube.com/watch?v=fWuzaapQB4s&feature=related

Tuesday, September 22, 2009

saixalestas

B.D. Foxmoor & Prohja - Στα μεγάλα σκοτάδια (Live @ Ονειρολόγιο)


http://www.youtube.com/watch?v=y4vE4HVSlM4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YX9PkpBhuts&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YX9PkpBhuts&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tvuiNF3_b0w&feature=related

apagoreumena tragoudia

to be xodroulis simainei

Μετανάστευση με ποσόστωση ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και τόνισε πως πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα των ταυτοτήτων. Παράλληλα, πρότεινε η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισραήλ στα εθνικά θέματα και κάλεσε την Εκκλησία να συνδράμει οικονομικά για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση


poulo oi metanastes,tautotties kai xristianoi oloi oi ellines tora.Na ginoume siwnistes kai israilites,as skotonoume k emeis paaliastinious kai ama dn exoume 8a skotonoume metanastes kai 15xrona,na ginoume organiki domi tis politikis tou xristianodimokrati fasista aggeladari apo to texas,e8nika 8emata tora polemous se olous,ekklisia kai oikonomia einai ena kai to auto,o 8eos na boi8isei na perasei i oikonomiki krisi,ama dioxoume tous metanastes kai me to oikonomiko sxedio anaptixis p exei oxi o pro8ipourgos pleon alla o arxiepiskopos k katapatame tis deka edoles ola 8a ginoun paradeisos.kai pia anadianomi tou ploutou kai pia khnoktimosini i kefalaio k prasina aloga 9a anaptyx8oume me perisotera batopaidia,8a nomimopoihsoume opoiodipote au8aireto tou ellina politi aplws me to na to sto agio kerdos,signomi,agio oros.


pera apo ola auta,kai tis extremistikes diloseis tou karatzafyrer yparxei duo pragmata.To proto einai i prospa8eia tou na kalipsei tis xoudikes kai hitlerikes tou apopseis apo tin alli to deutero einai pos briskete brosta apo mia megali xlapatsa pou 8a faei stis bouleutikes ekloges tou 09.Me tin pepoi8hsh oti i eklogiki tou dinami 8a auxi8ei apo tous "aganaktismenous"polites pou parousiazode pleon me eniai morfi kai afeterou apo tous disarestimenous polites apo tin nd na kateu8inode se ekeinon.O karamalakas exei san dedomeno oti i maza ts nd 8 paei m t meros t kai prospa8ei tora me mia extremistiki politiki topo8etisi na proselkisei akraious kiklous tis dexias.henxaei omws oti oi aneka8en neodimokrates 8a sinexisoun mexri ton gremo me ton karamanli kai apo tin alli oi perisoteroi tis nd anhkoun stous polites pou dokimasan tin allagi apo prasino se ble k p 8a xanagirisoun se apo oti fenete prasino.ARA nd dn prokeite na pane pros fyrer meria,ena t kratoumeno,2o akoma k to laos g tn akra dexia einai ena mal8ako komma se sxesi me tis politikes k ts draseis tous.i ekklisia isws na areskete sto na apoktisei kapoia dinami to laos alla dn pernei episimi 8esi min riskarodas ta kektenomena.tora kati gries pou mas prizoun ta @@ sta leoforeia oi metanastes k oi metanastes e autes siga siga to swmati paradisei ka8os to pneumati exei 'PARADISOUSI"EDO K KAIRO.AUTA ME TON MALAKA.Pou metaxi olwn ton ili8iwn tous kanei na fainode normalides.pou na mou xa8eite bastardoi,apogonoi tis mizerias kai tou skotadismou.o 8eos sas ekane gia na mas didaxei oti dn prepei n eimaste ratsistes me tous maurous p einai pi8ikia kai afou dn katalabainame mas ekane k emas.

mauros ston tropo skepsis m apenadi se mia aria aspri fili


k episis oi xodroi iatrika dld exoun swria psixologikon kai swmatikon problimaton pou epekteinode kai pneumatika.Ti na tous kanoume dautous.Kai den milame gia tous xodrous pou trwne alla tous xodrous pou tous trwei i malakia.ade geia twra

Monday, September 21, 2009

hpa k exo satana


Όλοι θυμόμαστε την προετοιμασία της αμερικανο-βρετανική στρατιωτικής επίθεσης για την κατάκτηση του Ιράκ. Η κύρια προ παγάνδα ήταν τα όπλα μαζικής καταστροφής που είχε ο Σαντάμ, βιο λογικά ή χημικά. Φυσικά δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά ο πόλεμος έγι νε. Το πετρέλαιο ήταν πάντα εκεί. Κανείς δεν θυμήθηκε πως ήται οι ίδιες οι ΗΠΑ που οδήγησαν σε αποτυχία την Διεθνή Συνδιάσκε ψη της Γενεύης το Δεκέμβριο του 2001, για την απαγόρευση κα τον έλεγχο των βιολογικών και χημικών όπλων. Οι ΝΕ\¥ ΥΟΚΚ ΤΙΜΕδ αποκάλυψαν λίγους μήνες μετά, πως το Πεντάγωνο και τ ΟΙΑ είχαν αρχίσει έρευνες για την κατασκευή βιολογικών και χη­μικών όπλων νέας γενιάς.



eipa kai elalisa

Υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, μείωση του προϋπολογισμού για κοινωνικές δαπάνες, μαζικές απολύσεις των

37


εργαζομένων, αύξηση των επιτοκίων, μείωση των μισθών, περιορι­σμός των πιστώσεων, κατάργηση των επιδοτήσεων ακόμα και σε βα­σικά προϊόντα διατροφής, αύξηση των τιμολογίων για το ηλεκτρι­κό, νερό, τηλέφωνο, ενίσχυση των εξαγωγών και όλες οι επιχειρή­σεις του κράτους, δηλαδή η δημόσια-κοινή περιουσία ενός λαού, να δοθεί στους ιδιώτες


Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ένα μόνιμο δικαστήριο, αρ­μόδιο για τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και κάθε δικτάτορας, σ’ όποια γωνία της γης και να βρισκόταν, δεν θα είχε ατιμωρησία και κάποια στιγμή θα καθόταν στο σκαμνί του κα­τηγορουμένου. Οι ΗΠΑ ήταν εναντίον.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και δεκάδες άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, εδώ και δεκαετίες παλεύουν για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού. Αυτές οι νάρκες είναι μικρές, συχνά δεν μπορούν να ανιχνευτούν και μπορεί να μοιάζουν σαν ένα οποιοδή­ποτε αθώο αντικείμενο. Αυτές ρίχνονται κατά δεκάδες χιλιάδες και κατά κανόνα τα θύματα είναι άμαχοι ή παιδιά που τις θεωρούν παι­χνίδι. Λόγω του μεγάλου αριθμού τους και της μεγάλης διασποράς τους είναι αδύνατη η περισυλλογή τους. Και εξακολουθούν να εξο­λοθρεύουν για πολλά χρόνια μετά τη λήξη των εχθροπραξιών. Και

42


σωστά είχαν χαρακτηρισθεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και τελικά απαγορεύτηκαν. Οι ΗΠΑ ήταν κατά της απαγόρευσης. Τό­πος προελεύσεως και παραγωγής αυτών των ναρκών ήταν οι ΗΠΑ. Και μια απαγόρευση εμπόδιζε την ελευθερία του εμπορίου.

mas mas

Το 1816 η αντιστοιχία του ΑΕΠ της πιο πλούσιας χώρας και της πιο φτωχής ήταν περίπου 3 προς 1. Το 2000 ήταν 86 προς 1.

Ιδού τι σημαίνει αυτή η νέα αυτοκρατορική τάξη. Τρεις άνθρωπο στον κόσμο έχουν μεγαλύτερη περιουσία από το ΑΕΠ στις 18 λιγό τερο ανεπτυγμένες χώρες. Ογδόντα τέσσερις άνθρωποι έχουν μέγα λύτερη περιουσία από το ΑΕΠ της Κίνας. Το 1 % του πληθυσμού τη Γης, λιγότερο από 50 εκ. άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη περιουσία απ< ό,τι έχουν μαζί 2,7 δις άνθρωποι που ανήκουν στους φτωχότερους τοι πλανήτη. Οι 8 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ έχουν εισόδημα τα όσο τα ΑΕΠ διαφόρων χωρών. Έτσι η οικογένεια Γουολτον έχε περιουσία όσο το ΑΕΠ της Αιγύπτου, ο Μπιλ Γκέιτς έχει όσο το ΑΕΙ του Πακιστάν και ο Γουόρεν Έντουαρντ Μπάφετ, όσο η Ρουμανίο Ο φτωχότερος των 8, ο Ρόμπερτ Άλαν Πρίτζκερ έχει περιουσία μό λις 10 δις δολαρίων και πρέπει να είναι στεναχωρημένος που η περί ουσία του είναι όσο το ΑΕΠ του Ομάν. Μιλάμε δηλαδή για ανθρώ

36

(


πους-χώρες.

mia mera xwris emas

Η Κίνα σήμερα είναι ο παράδεισος των πο­λυεθνικών. Η εργάσιμη μέρα μετράει 16 ώρες. Και η εβδομάδα έχει εφτά εργάσιμες μέρες. Το ωρομίσθιο είναι κατά μέσο όρο 0,75 ευρώ. Δηλαδή η μέρα των 16 εργάσιμων ωρών αμείβεται με 12 ευρώ,να προσθέσουμε πως δεν υπάρχει εγγυημένος κατώτερος μισθός, δεν αμείβονται οι υπερωρίες ή η νυχτερινή εργασία. Αποτέλεσμα: το κόστος των μισθών επιβαρύνει την τιμή του τελικού προϊόντος μό­λις και μετά βίας με ένα 6%. Να σημειώσουμε πως το ίδιο προϊόν αν είχε παραχθεί στη Γερμανία, το κόστος των μισθών θα ήταν 37 φο­ρές μεγαλύτερο. Ο μισθός ενός εργάτη στη Γερμανία, αντιστοιχεί με το μισθό 37 εργατών στην Κίνα.

Βιετνάμ:ακολουθεί μια τόσο νεοφιλελεύθε­ρη πολιτική και έχει ανοιχθεί τόσο πολύ στην «ελεύθερη αγορά» που κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στον κόσμο στην παιδική πορνεία.

Το 1989, οι ξένες άμεσες επενδύσεις ήταν της τάξεως των 200 δι δολαρίων και το 2000 είχαν φτάσει σε 1.500 δις δολάρια. Οι συγ χωνεύσεις και οι εξαγορές από 150 δις δολάρια που ήταν το 1989 έφτασαν αισίως το 2000 στο ποσό των 1.200 δις δολαρίων. Οι ΗΠ^ καταλαμβάνουν την κυρίαρχη θέση των ξένων άμεσων επενδύσε ων σ’ όλο τον κόσμο με ποσοστό 21%. Αυτές οι επενδύσεις αντί προσώπευαν το 2000, το 20% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εθνι κού Προϊόντος. Στην ουσία μιλάμε για τις 500 πλουσιότερες πολυεθνικές που χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο ή φραγμό, συγκεντρώνουν τονπαγκόσμιο πλούτο

ws trr

Το πρώτο πράγμα είναι να διαλύσει κράτος και συνδικάτα και να εξαρθρώσει κάθε ρυθμιστι­κό θεσμό. Δεύτερον, ιδιωτικοποίηση όλης της δημόσιας – κοινής πε­ριουσίας, δηλαδή επιχειρήσεων κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ,

30


V

ΔΑΙΊ, Συγκοινωνίες κλπ.). Τρίτον, υγεία, παιδεία, ασφάλιση ανή­κουν στη σφαίρα των ιδιωτών. Τέταρτον, απορρύθμιση της εργα­σίας και διάλυση του συνδικαλισμού. Πέμπτον, απαλλαγή των πλου­σίων από τη φορολογία και ισολογισμός του Δημόσιου Οικονομι­κού ελλείμματος με χρήματα των φορολογουμένων. Έκτον, δεν μπαίνει απολύτως κανένα εμπόδιο στις ξένες επενδύσεις, που πρέ­πει να έχουν το ελεύθερο να θεωρούν οποιαδήποτε χώρα δική τους. Έβδομον, η ιδιωτική περιουσία θεωρείται το απόλυτο αγαθό και γι’ αυτό θα πρέπει να προστατεύεται απολύτως.

Υπάρχει και ακόμα μια άλλη προτροπή προς τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, που επιδοτούν τα τρόφιμα για να είναι προσιτά στους φτω­χούς. Αυτό είναι θανάσιμο έγκλημα κατά της ελεύθερης οικονομίας και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ο ελεύθερος ανταγωνισμός θα ρί­ξει τις τιμές, θα δημιουργήσει ανάπτυξη και όταν αναπτυχθούμε με το καλό, τότε η ευημερία θα είναι για όλους. Δηλαδή ο σκοπός εί­ναι αγαθός και αποσκοπεί στην ευτυχία και την ευημερία όλης της ανθρωπότητας. Αυτά ισχυρίζονται και προπαγανδίζουν.

ras

Ο Μίλτον Φρίντμαν, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου (Βραβείο Νόμπελ 1976) ήταν ορκισμένος εχθρός του Τζων Μάϋναρντ Κέϋνς, δηλαδή του οικονομολόγου που οι θεωρίες του είχαν επιβληθεί σ’ όλο τον καπιταλιστικό κόσμο μετά το Β’ Παγκό­σμιο Πόλεμο. Ο Φρίντμαν είδε πως όλα τα κεκτημένα της ανθρω­πότητας: κοινωνικό κράτος, δημόσια κοινόχρηστη περιουσία, δημόσιες επιχειρήσεις, υγεία, παιδεία, οκτάωρο, ασφάλιση, σύνταξη κλπ., όλα αυτά επιβαρύνουν το κόστος της εργασίας και κάνουν το τελικό προϊ­όν μη ανταγωνιστικό. Άρα λοιπόν για να αναπτυχθεί η οικονομία πρέπει να καταργηθούν αυτές «οι αρχαϊκές μορφές», να «εκσυγ­χρονιστεί» η οικονομία και το κράτος και ο εργαζόμενος να δουλεύει σε συνθήκες δουλείας (η μόνη διαφορά με την κλασική δουλεία ήταν πως ο σημερινός σκλάβος έχει θεωρητικά τη δυνατότητα να επιλέ­γει αφεντικό. Λέμε θεωρητικά, γιατί πρακτικά δεν έχει. Δουλεύει εκεί που βρίσκει δουλειά). Όσες επιχειρήσεις είναι δημόσιες και κοινής ωφελείας θα δοθούν σχεδόν δωρεάν στους καρχαρίες του μεγάλου κεφαλαίου, όπου θα αποκαλούνται με το ευγενές όνομα του επεν­δυτή, δηλαδή κάτι σαν ευεργέτη και γι’ αυτήν την ευγενική του προ­σφορά, θα απαλλάσσεται από τους φόρους.

festos

Όπου υπάρχει ανισότητα, υπάρχει βία. Και όπου υπάρχουν βανδαλισμοί, δεν είναι η κακή φύση των ανθρώπων, αλλά η έλλειψη που έχουν

.Αυτό που θα έλεγα εγώ στην Κυβέρνηση είναι ότι η κρίση του καπιταλισμού που ζούμε σήμερα εσωτερικεύεται στα κόμματα εξουσίας

Και τα δυο κόμματα εκφράσανε οικονομικά συμφέροντα και όχι συμφέροντα της κοινωνίας

Στα άρθρα 1 και 3 της Οικουμενικής Διακήρυξης, διαμορφώνεται ο στόχος της πολιτικής. «Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια». Αν κάνουμε μια βιαστική ανάλυση για το τι σημαίνουν αυτά για το κάθε κράτος που αποτελεί μέρος της πολιτισμένης ανθρωπότητας, τότε θα έχουμε την εξής λίστα υπο­χρεώσεων: Δικαίωμα στη ζωή σημαίνει: εξασφάλιση εργασίας, κα­τοικίας, παιδείας, υγείας και υγιεινού περιβάλλοντος, ελευθερία με-

27


τακινήσεων, ασφάλιση, δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και στον πο­λιτισμό. Δικαίωμα στην ελευθερία είναι: όλες οι θρησκείες, όλες οι απόψεις, φιλοσοφικές, πολιτικές, αισθητικές κλπ. είναι εκ προοιμί­ου ισότιμες. Απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω χρώματος, θρη­σκείας, φύλου, ηλικίας ή γλώσσας. Ασφάλεια σημαίνει κατάργηση του πολέμου, των εμφυλίων, φυλετικών ή θρησκευτικών συρράξε­ων. Ακόμα σημαίνει και προσωπική ασφάλεια για τον καθένα στο περιβάλλον του, στον τόπο εργασίας του, στις μετακινήσεις του ή στην παραμονή του σ’ οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Η ζωή εί­ναι αναφαίρετο δικαίωμα. (Οι επίσημες ερμηνείες είναι πολύ πιο σύν­θετες και λεπτομερείς) Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως η μετα­πολεμική Ευρώπη τα είχε δώσει όλα αυτά, αλλά η κυριαρχία της κεϋνσιανικής οικονομίας, που, χωρίς να καταργεί τον πλούτο, φρό­ντισε για την ανακατανομή ενός μέρους του πλούτου. Το ευρωπαϊ­κό μοντέλο δημοκρατίας που επικράτησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ό, τι κριτικές και αν έχει να του κάνει κανείς, ήταν το πιο προχωρημένο που έχει γνωρίσει η σύγχρονη ανθρωπότητα.

etsi i alliws

αν αυτή η επιλογή είναι ταξική και μπορεί να σηκώσει και να βγάλει στους δρόμους σε αγώνες διεκδικητικούς και σε “αντεπίθεση” αυτούς που ψηφίζουν μία φορά κάθε χίλιες μέρες και έχουν το τηλεκοντρόλ στα χέρια και άλλάζουν κανάλι χίλιες φορές καθε μέρα, είναι ένα ερώτημα που δεν περιμένω να απαντήσειs

Με αντιπολεμικό μήνυμα η κηδεία των έξι Ιταλών στρατιωτών

giati 8imomaste tin eirini mono otan mas ofelei kai gia na apodesmeuteoune ton praxeon kai twn eu8inwn mas?oi kabanes tou polemou xtipane gia oli tin gh.

ANTIPOLEMIKO MINIMA GIA TWN 8ANATO TON EKATOMYRIWN AN8RWPWN POU EXASAN TIS ZWES TOUS APO TIS NATOIKES DINAMEIS,TOUS KAIANOLEUKOUS KAI TOUS STRATIWTES TOU IBERIALISMOU.

sxetika me tin sinodo G20 9/09

prwta apo ola prepei na ginei adilipto oti i oikonomia kai o kapitalismos exalisode analoga me tis sin8ikes kai tis katastaseis.Exoume loipon auti tin stigmi tin ameriki os iperdinami,pragmatiki iperdinami i opoia einai anadomimeni pleon se oikonomiki biomixania kai isws se mia eikoniki oikonomia.Me prosegmenous kai organomenous me8odous exoun epiteuxei na kiriarxisoun tin pagosmia agora kai oikonomia kai tautoxrona na epibaloun ta dika tous programmata,programmata ef olis tis ylhs.Karpizete loipon ta kerdi mias ependisis i opoia exei arxisei apo tis arxes tou 1900.I ependisi stirix8ike panw se polemous,se ipoti8emenes oikonomikes kriseis,stin diaf8ora kai polla alla,stirizomena se mia domiki organosi i kai alliws se morfes iberialismou.Oi politikes twn HPA katadinasteusan tous laous kai itan gonos polon problimaton pou e8esan se kindino tin an8ropotita sto sinolo amesa kai emesa.I prwti xwra omws pou pleitete apo tetoies politikes einai i HPA,auto einai kai to oxymoro.I pliris apobiomixanopoihsh ths oikonomias stis HPA einai i arxi tis krisis.To kefalaio energeite pleon se xwres me f8ina ergatika xeria kai opou yparxei af8onia ylwn kai anekmetaleutwn akoma poron.Ola auta patwdas pano se simbaseis kai dikaiwmata.Me tin morfi tis apeilis eite me tin diaf8ora epitigxanei eukola ton stoxo tis.Apotelesma twn parapano einai i exa8liwsi,i ekmetaleusi kai oi apan8ropes sin8ikes zois gia dekades ekatomyria "ergazomenous"kai episis i auxisi tis anergeias sto eswteriko tis xwras,i apodomisi tis oikonomias kaai telos ena "ftwxotero"katanalwtiko koino pou para to xamilo pleon kostos ton proidon adinatei na adapexel8ei ka8os i oikonomia exei ipoba8mistei kai tautoxrona oi mis8oi kai to epipedo tis biwtikis zois.Ara ftanoume se ena simeio opou kanena apo ta dyo,eite to kefalaio eite i koinwnia den borei na sidirisei tin oikonomia tou kratous.S|Eidikotera simera to kefaalaio briskete se ena simeio opou prospa8ei na rixei akoma xamilotera tis times,pou simainei na ekmetaleutei akoma xeirotera tous ergazomenous,pragma pou 8etei tin amoibi tous se arnitiko prosimo,auto epitigxanete diladi me morfes pistwtikwn kai daneismou,opou parolo pou o "ergatis"borei na apolambanei mia anesi daneismou tis taxeos pou isoute me to sinoliko etisio mis8o tou gia 30 xronia,tautoxrona omws den tou anoikei tipota kai sideirei to trapeziko sistima pou einai mia exeligmeni morfi epektasis tou kefalaiou.O pli8ismos ton xrewmenwn auxanete ka8os katw apo tin morfi tou daneismou kai tis pistwsis na auxanete auto ftanei mesa stin amerikaniki oikonomia,me apotelesma oi katanalwtes auti tin fora na daneizode gia na apoktisoun ara epagwgika i oikonomia auxanete se oti afora to arnitiko prosimo pou simainei oti mia mera o dromos 8a einai anepistrepti.i oikonomiki biomixania ton HPA perilambanei to 80% tou pagosmiou eboriou twn allwn xwrwn kai to 93% tis pagosmias agoras.

Thursday, September 17, 2009

egw pisteuw

proswpika pisteuw pws to dikaiwma tis psifoforias dn simainei tipota an i drasi tou ka8e politi periorizete mono os ekei.den arkoume mono kai mono stin mia fora sta 4 xronia na pao na psifiso kai na 8ewrw ton eauto mou energo.energos einai autos pou kanei kati ka8e mera.Apo kei k pera gia na kaneis kapoia pragmata stin ka8hmerini sou zoi kai na eic energos einai atomiko 8ema,kai s omades pisteuo
mono otan dimiourgoude apo koines anisixies
kai na einai mikres sxetika omades oste na iparxei amesotita kai na tiroude kapoia pragmata
otan egxeis anexelekto ari8mo melon tote logiko epomeno einai na iparxei kai anexelekti dinami,anexelekti politiki ktl
auta'
se genikes grammes

loukaziras

apo tin xouda stin dimokratia to mono pou allaxe einai i orologia.

http://www.youtube.com/watch?v=OkmEkhebUk8&feature=related

tsakise ton ton fasismo

o fasismos den erxete apo to mellon kainourio taxa kati na mas ferei,kribei mesa tou dodia tou to xero ka8os m dinei gelastos t xeri,oi rizes tou t sistima agaliazoun kai xanode ba8ia sta perasmena oi maskes tou me ton kairo allazoun ma oxi k t misos t g mena.ton fasismo ba8ia katalabe ton den 8a pe8anei monos,tsakise ton!o fasismos dn erxete apo meros p louzete ston ilio k sto ageri,t kourasmeno bima tou t xero kai tin perisia nioti mas tin xerei,ma pali 8elei na aplwsei san xolera patodas stin amelia sou dipla sou 8a ftiasei kapoia mera an xaseis ta taxika gialia

Monday, September 14, 2009

rakendito sistima

να έχει προτεραιότητα η αλήθεια και όχι η χρησιμότητα

Να ξεχωρίσουν τον αξιόπιστο («πιστόν») από τον αναξιόπιστο («άπιστον») λόγο.

Πρώτη ανάγκη για τους Ελληνες, μέσα από διεργασίες αιώνων, αναδύθηκε το αίτημα της αλήθειας. Στη μεσαιωνική και νεώτερη Ευρώπη (ώς σήμερα) το αίτημα των Ελλήνων υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό, αλλά παραλλαγμένο σε ανάγκη για αποτελεσματικότητα, που είναι η αναιδέστερη μορφή χρησιμοθηρίας. Γι’ αυτό και η «επιστήμη» της Δύσης οδηγεί οπωσδήποτε στη χρησιμότητα, ακόμα και του Αουσβιτς ή της Χιροσίμα.

Οποιος έχει την τιμή να είναι πολίτης, είναι εξ ορισμού και ικανός για οποιοδήποτε αξίωμα – ευθύνη διαχείρισης των κοινών
η «δημοκρατία» προϋποθέτει άξονα μεταφυσικής αναζήτησης, ότι είναι άθλημα σχέσεων κοινωνίας, όχι «συμβόλαιο» για τη θωράκιση κάθε εγωτικής αυτονομίας.

Το ελλαδικό κρατίδιο είναι μια μιμητική απόφυση της Δύσης, δεν υπάρχει τίποτα ελληνικό στο ελλαδικό κρατίδιο – θεσμοί, παιδεία, Τέχνη, ατομική καλλιέργεια, όλα μεταπρατικά, όλα απομιμήσεις και πιθηκισμός. Γι’ αυτό και πανηγυρίζουμε ανίδεοι, οι Ελληνώνυμοι του βαλκανικού νότου, που ένας Αμερικανοελβετός έστησε απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης τη βλάσφημη νεοπλουτίστικη αναίδεια της χρησιμοθηρίας αρχιτεκτονημένη – ναι, απέναντι στο σύμβολο του μεταφυσικού στόχου της πολιτικής, τον Παρθενώνα.

Και είναι το αρχιτεκτόνημα του Ελβετού απολύτως συντονισμένο με την τεταρτοκοσμική μας «δημοκρατία».

ta zwa tou papandreou

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ 74η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Β. ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ («ΕΤ-3»): Κύριε Πρόεδρε, μιλήσατε λίγο πριν για τις μειονότητες, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τους μετανάστες και όπως γνωρίζετε στην Ελλάδα οι μετανάστες δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα, έχουν ελάχιστα κοινωνικά δικαιώματα, ενώ τους αναγνωρίζονται οικονομικά δικαιώματα με εντελώς άνισους όρους.

Το τελευταίο στοιχείο που προσετέθη, το οποίο θα γνωρίζετε βεβαίως, είναι ότι υπάρχουν 250 χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια και αντιμετωπίζονται σαν μετανάστες επειδή έτυχε οι γονείς τους να είναι κι αυτοί μετανάστες. Υφίστανται δηλαδή τις συνέπειες ενός ρατσιστικού διαχωρισμού, αποκλεισμών και λοιπά. Θα τους δοθεί η υπηκοότητα κ. Παπανδρέου; Ευχαριστώ.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κι εγώ έχω κάνει μετανάστης, ξέρω τι σημαίνει και ξέρω τι σημαίνει μια ευνομούμενη Πολιτεία και πώς διαχειρίζεται έναν μετανάστη που επισκέπτεται, εργάζεται, σπουδάζει και τελικά πιθανώς να ζήσει σε μια άλλη χώρα.



Χρειάζονται σαφείς κανόνες. Σαφείς κανόνες εισδοχής, σαφείς κανόνες, και προστασία των συνόρων μας. Από τη μία πλευρά, να χτυπήσουμε το λαθρεμπόριο των ανθρώπινων ζωών και, από την άλλη μεριά, χρειάζεται να υπάρξει η ένταξη του μεταναστευτικού δυναμικού στον ελληνικό πολιτισμό, στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία.

Άνθρωποι, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν υιοθετήσει την Ελλάδα ως πατρίδα, πρέπει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να έχουν το δικαίωμα να είναι και Έλληνες πολίτες. Παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα και δεν έχουν άλλη πατρίδα, η Ελλάδα είναι η μόνη τους πατρίδα και αισθάνονται Έλληνες με την όποια καταγωγή, πρέπει να έχουν το δικαίωμα να είναι Έλληνες πολίτες.

Sunday, September 13, 2009

#1

Opws me oles tis epeidimies o 8anatos xiliadwn an8rwpwn xekinise apo mikroskopikous organismous mesa se ergasthria.

i anamniseis dimiourgoun tin istoria.

me xiliades ekatodades anergous,astegous kai apelpismenous i katastasi eftase sto aprwxorito.Einai 8ema xronou pleon i fusi na apokatastisei tis isorropies.

poso koda eimaste apo tin katastrofi?poso makria apo tin swtiria?simera eimaste sto simeio opou efaptode auta edw ta duo simeia.simera den eimaste pou8ena.to x8es den iparxei pia kai to aurio einai akoma aylo.As poreutei i an8rwpothta,as mas xrew8ei to epomeno bhma.

To epomeno bima pou 8a epete pada einai i eleu8eria.

exousiastika arxomaneis zwa

O skopos twn teleutaiwn 30 etwn itan i sistimatiki prospa8eia metatropis tis koinwnia se ena modelo pou 8a sthrizete stin atomiki katanalwsi kai stin xrewsi kai iperxrewsi ton politwn stis trapezes.O marxistikos "mu8os" omos metansarkwnete,i allhleguh kai o die8nismos tou proletariatou sidelei stin adepi8esi.

9/11

Pragmatika otan grafode tosa polla gia ena kai mono gegonos xanete i axia tou.
Oloi mas tis edeka septembriou 2001 zisame mia eikona i opoia stamatise ton xrono.Akoma kai 8 xronia meta blepodas autes tis stigmes zoume xana ekeini tin paraxeni ais8isi.Ekeini tin ipopsia tin opoia tin kerdise o fobos.Oloi ais8an8ikame tin mikrotrta mas.To pos i zoi mas apo to 8anato den apexei se tipota.Eimaste exalou polu mikroi gia na epireasoume kapoia pragmata.Zisame autes tis "monadikes"stigmes,tis opoies mas katexoun ola ta sinais8imata,pou einai mia ekfansi enos polemou kai sinais8imaton.


Niwsame tin agapi.Thn anysuxia kai tob fovo gia ta dika mas atoma alla kai anysixia kai fobo gia tin iparxi mas oloklirh.Einai arage pada kakos o fobos?Mipos tetoies stigmes mas fernoun pio koda?Mipos tetoies stigmes mas kanoun na axiologisoume kalitera ton ka8hmerino plouto kai tin ka8hmerini zoi?

Meiname ekpliktoi.Poios na perimene kati tetoio.Zisame katastaseis pou den exoume xanazisei.Den borousame na adidrasoume me kanenan tropo.I moni mas adridrasi itan na er8oun stin epifaneia ta sinais8imata tis epibiosis.

Niwsame misos.Auto ofeilotan stis stigmes pou mas epnigan kai sta la8i mas.An apadisoume me misos simainei pos apla paramenoume 8umata.8ymata akoma kai tou egwismou mas.Pws den katalabame.Pos den stenaxwri8ikame arketa gia na katalaboume to mege9os tis apwleias kapoiou dikou mas an8rwpou.Giati an to exoume ais8an8ei auto den 8a epitrepame pote xana na afaire8ei toso autarxika kapoia an8rwpini zoi.Kai eidika a8wa.Ma pano apo ola prosopika eniwsa misos gia tin exousia.I opoia exanagazei tous an8rwpous se tetoies praxeis.Eniwsa misos gia tin "koinwnia"pou paragei bia.

Oi tromokrates skwto8ikan sto onoma ton xiliadon a8wwn sibatriwtwn tous pou exoun skotw8wi amaxhti ta teleutaia 30 xronia.Kirios apo eirhnistikes dinameis.Skotw8ikan sto onoma ton dieu8armenon politikon pou xepoulane tin patrida tous gia psixoula.Skoto8ikan brosta stin epektatiki politiki ton megaleon dinameon.Skoto8ikan stin axaristia tou an8rwpou na ektimish tin zzoi tou kai tin eutixia.pio polloi apo ola misisa olous autous pou ekmetaleutikan aythn thn praxi.Pou xeiragogisan tis katastaseis kai ta gegonota.Pou sto onoma ton 2,993 nekrwn tis 9/11 odigisan se panw apo ena ekatomyrio 8anatous.


agapisame diaskedasame meiname ekpliktoi 8ymwmenoi lypimenoi fobismenoi

Niwsame ola auta pou den niw8oume se autin tin texniki koinwnia meli tis ws texniki nohmosinis meli kapoiwn texnikwn sinais8imaton.

Auta pou mas enwnoun einai pada pio polla apo auta pou mas xwrizoun.An iparxoun pragmata pou mas diaxwrizoun einai kakws oiwnos kai kalitera na to apobaloume.Auta pou mas enwnoun einai pio polla apo auta pou mas xwrizoun.An den isxuei auto,tote kati paei la9os.Polu la9os.


I epanafora tou an8rwpou se kthnos 8a ginei otan 8a arxisoume na diaxwrizoume zoes.Oso "metraei"i xameni zoi olwn autwn tis 9/11 toso metraei kai i ka8e zoi.akoma kai ekeini pou afaireite apo fisika aitia.As min propagamndizoume,kleinomaste ston mikrokosmo mas monon oson afora tous 2,993 nekrous tis 9/11.As ploutisoun ta rafia tou videoclub kai oi 8anatoi tis afrikis,asias kai opoudipote allou.Ka8e xrono pe8ainoun apo tin peina 15 ekatomiria paidia.Afiste loipon ta docymader giati den 8a exoume xrono na kalypsoume olous tous 8anatous,kai kade kati!


September 11th used to be an ordinary day until the terrorist attack eight years ago which affected, and still affects, millions of people.
Those who were in the twin towers, in the planes which were hi-jacked, the families of loved and lost ones, and everyone who watched the news reports.

In total, there were 2,993 people (including the hi-jackers) who lost their lives, and as a result, the United States declared war on Al-Quieda, invading Afghanistan to despose of the Taliban.
This war has led to many more deaths from of our soldiers and more civilians.

We have all been affected by the terrorist attack upon America in 2001, so today we would like to offer our condolences, our support.
Anyone who needs to talk, needs to get something off their chest, or just share their experience, we are here for you.


We would also like it if you could respect this awful day, and to pay tribute to those affected, any comments or journals, or even work, we would like to collect it and post a nice journal featuring you and your work/comment/journal/news article.

Where were you when the 9/11 happened?


Let's put our thoughts together, and remember those we lost.


I am home in Heaven, dear ones:
Oh, so happy and so bright!
There is perfect joy and beauty
In this Everlasting Light.
All the pain and grief are over!
Every restless yearning past;
I am now at peace forever,
Safely Home in Heaven at last.
Dear one, do not grieve so sorely,

For I love you dearly still;

Try to look beyond earth’s shadows,

Pray to trust Our Father’s Will.
When your work is completed,
He will gently call you Home;
Oh! the rapture of that meeting!
Oh, the joy to see you come

Friday, September 11, 2009

τα 10 τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν περιπλεχτεί περισσότερο: πείνα, φτώχεια, βία, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επιδεινωθεί

gamiete o obama giati milaei san na tou anoikei o kosmos.kai g kapoio logo emeis prepei n kanoume oti 8elei.oti 8elei g n bgoume apo tin krisi p ekeinos mas ebale.san na itan o idiokthths t kosmou.
o obama einai i pio akraia morfi ratsistikhs politikhs.einai o messias pou 8a oudeteropoihsei tous apeleu8erwtikous agwnes ana thn yfhlio.Alla 8a stamathsei kai ton agona ton mauron gia dikaiosynh kai oudeterothta.Kia me to prosxima tou maurou igeti osoi mauroi diafonisoun me tis politikes tou obama 8a xarakthristoun ws ratsistes kai oti tipota den tous ikanopoiei,kai 8a exoun an adimetopisoun ena swro kathgories.Oi mauroi 8a baftistoun peri8wriakoi i prodotes.

h amerikh 8a sinexisei ton autokratiko katastrofiko xaraktira tis me ton autokratora.Enan autokratora pou prow8ei ta iberialistika sxedia tis etairikhs-stratiwtikhs elite.Oloi mas eidame to hollywood na eisbalei stin politiki zoi tou kosmou.Oloi giname meros enos tilemarketing.me fobizei otan to hollywood eisbalei stin politiki.

o katastrofikos xaraktiras ergotera 8a metatrapei se autokatastrofiko.H amerikaniki koinonia pistepse ston erxomo enos mesia diaforetikou,dimokrath.Borei na itan i anaggi tous,i amerikaniki koinonia omos xreiastike k edose ena minima pou kaneis dn perimene,ena minima xameno kai 8a 8ameno apo tous kolpous tis agriothtas kai ths barbarothtas enos tetoiou systimatos.Ena minima aisiodoxo kai allaghs.poios na to perimene.Auto ekmetaleuthke o prasinos proedros mas.prasinos logo tou xrhmatos.Afou diadex8ike ton kokkino,logo tou aimatos .Edo exoume ena problima.8ixtike i axioprepei,ta "oneira",h ebistosynh kai h iperifaneia twn amerikanwn,pou pistepste me einai poli dinati,panw se autin stirixtan dekades polemoi,ka8ws tous epie8an oti i iperifaneia k h dimokratia tous einai ipo kindino,propagandizodas me islamotromolagneies ktl kai min afinodas kanena peri8wrio epilogis.talepwrodas tous anamesa ston dikomatismo pou edreuoun se idies stratigikes.Ola auta mazi me tis oikonomikes kriseis,pou oi idioi dimiourgoun gia na epwfeli8oun megalitera kerdi,gia na exageiloun apolyseis,na katapatisoun ergasiaka dikaiwmata,na piesoun kai na ekbiasoun ton kosmo.Ola auta 8a dimiourghsoun mia anexelekth morfh ekrhxhs.

Δεν είναι καθόλου σύμπτωση που ο Μπαράκ Ομπάμα μάζεψε προεκλογικά το απίστευτο ποσό των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Μακέιν μόνο 100 εκατομμύρια. Και μόνο αυτό το γεγονός θα ’πρεπε να δείξει ξεκάθαρα τον επαίσχυντο οικονομικό ρόλο των εταιριών και την εξωφρενική, απαράδεκτη και υπέρμετρη επιρροή και έλεγχο στο εκλογικό σώμα στη λεγόμενη δημοκρατία μας. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα χρήματα είναι ματωμένα, προέρχονται από την εκμετάλλευση από τη Γουόλ Στριτ και τη στρατιωτική ελίτ. Αυτό μας προϊδεάζει και για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από την προεδρία Ομπάμα. Είναι τελείως κατακριτέο και απαράδεκτο καθώς και κοροϊδία της δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι τελικά θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στους καταπιεζόμενους και τους καταπιεστές. Πιστεύω οτι θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα σ’ αυτούς που θέλουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα για όλους και σ’ αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν το σύστημα εκμετάλλευσης. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια τέτοια σύγκρουση, όμως δεν πιστεύω ότι αυτή θα βασιστεί στο χρώμα του δέρματος…»
Μάλκομ Χ

problhmata

dioti nai men kapoios borei na exelix8ei se atomiko epipedo yperparagodas kai kanodas kataxrhsh ergasias,katapatodas o idios diladi ta ergasiaka tou dikaiwmata,estw exei kalos,8a dimiourghsei proswpiko kefalaio,apo tin alli omos auto 8a shmanei kai parallila anagi ergatikou dinamikou.8a iparxei omos kapoios an8rwpos apo tin alli pou na prospa8isei na einai toso xazos kai eno 8a einai autonomos kai h koinonia 8a basizete se koinokthmosini,dimokratia kai eleu8eria na min ergazete,den nomizo,exairoude periptoseis pou sindramoun disaresta gegonota,opows arrwsties,fisikes katastrofes ktl pou tote prepei na sthrixoume kai na allhloboh8hsoume ton pligeda.Estw(auth einai h triti exofreniki paraxorisi pou kanoume).To problhma einai oti den 8a exoume ergasiakes sxeseis pou einai kai to swsto allwste alla sxeseis afedikou-doulou.Kai to pio problhmatiko apo ola einai oti h sxesh afedikou-"ergazomenou"dn stamataei sto 8wro,makari na itan 8wro diladi,alla sinexizete katepektasi kai stin zoi.Kai edo den exoume mono katapathsh twn ergasiakwn dikaiwmatwn alla kai katapathsh twn dikaiwmaton tou politi kai ths koinonias.Ystato omos problima einai h metatropoihsh,metamorfopoihsh ths oikonomikhs isxys se politiki dinami.dinami pou tropopoiei kai ka8orizei tis politikes diataxeis.

the top

Η εξέγερση του Δεκέμβρη μας θύμισε ότι όταν στην καταναλωτική κοινωνία οι καταναλωτές δεν καταναλώνουν εμπορεύματα τότε έχουμε κρίση και όπως έλεγε ο Μαρξ**, να μη ξεχνάμε ότι η παραγωγή ρυθμίζεται από την ιδιοτροπία και το γούστο, να μη ξεχνάμε τις ‘εκλεπτυσμένες ανάγκες’ και ότι η χρήση είναι που καθορίζει την αξία ενός πράγματος και η μόδα καθορίζει την χρήση.

Δεν είναι σωστό να διαμαρτυρόμαστε για την καταστροφή των εμπορικών καταστημάτων από ανθρώπους που είναι εκτός αυτής της εμπορικής κατάστασης και αποκλεισμένοι από την οικονομική και πολιτική τάξη πραγμάτων. Η συμβολική γλώσσα μιας εξέγερσης όπως η επίθεση στα αστυνομικά τμήματα και η καταστροφή των εμπορικών καταστημάτων είναι για ανάλυση και όχι για καταγγελία.

Αν θέλει η αριστερά να συμβάλει θα πρέπει να βάλει τις δυνάμεις της να λειτουργήσουν προωθητικά για να συνευρεθούν όπου μπορούν (σχολεία, δήμοι, κινηματογράφοι…) αποκλεισμένοι και εγκλωβισμένοι- εργαζόμενοι, σε κοινές συζητήσεις για κοινές λύσεις, γιατί ‘σε τελική ανάλυση, η αντικειμενική ανάλυση είναι εκείνη που υπόκειται στην εμπειρική διότι οι συνθήκες από μόνες τους δεν είναι επαναστατικές, οι άνθρωποι είναι επαναστάτες και το καθοριστικό ζήτημα είναι να μάθουμε πώς αυτοί προσαρμόζονται και μετασχηματίζουν τη συνθήκη τους’.***

proletariato

Η καθημερινότητα στο αστεακό περιβάλλον και οι κοινωνικές υποχρεώσεις στην καταναλωτική κοινωνία, δημιουργούν εξαρτήσεις και αποξένωση, ώστε τα προβλήματα να γίνονται τόσα που να μη ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε.

Ο κυρίαρχος τρόπος οργάνωσης είναι αστικός, χαρακτηρίζεται και καθορίζεται από το αντιπροσωπευτικό σύστημα, αποφεύγει την κουβέντα για το περιεχόμενο της εργασίας, αναθέτει εξουσίες, ρόλους, υπηρετεί αυτήν την οικονομία και αποφεύγει τις άλλες του ταυτότητες χάνοντας την δυνατότητα ενός κοινωνικού ιστού.

Η αντιμετώπιση του προλεταριάτου ως στοιχείο της παραγωγής, παρουσιάστηκε από τον Μαρξ στο έργο του ‘Το Κεφάλαιο’, για λόγους καθαρά επιστημολογικούς και όχι για να το μετατρέψει σε κάτι ανήμπορο. Αντιθέτως όπως γράφει το 1871 στην εισήγηση του προς την Διεθνή, η κομμούνα είναι ο τρόπος οργάνωσης, για όλο το κόσμο και οι εργάτες είναι στοιχείο ανατροπής και όχι ρυθμιστής της πολιτικής οικονομίας.

Εμείς το προλεταριάτο, (με ή δίχως πτυχίο ) είτε δουλεύουμε σε ‘επιλογής μας’ έργο είτε όχι, δίνουμε έναν διαρκή αγώνα μέσα από την καθημερινή διαπάλη να συνεννοηθούμε με το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό, να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον, να μάθουμε να κουβεντιάζουμε μεταξύ μας τα προβλήματα μπας και τα λύσουμε.

Να ξεκινήσουμε από την αύξηση του μισθού; τον απεγκλωβισμό στη μετακίνηση-συγκοινωνία; να απομαγευτούμε από τα εμπορεύματα; να βρούμε χρόνο, να τον χάσουμε; να τραφούμε υγιεινά; να διασκεδάσουμε; να γίνουμε πιο ωραίοι ως άνθρωποι, δημιουργικοί, να φροντίσουμε το περιβάλλον, να ερωτοτροπήσουμε, να κάνουμε φιλίες, νέες κοινωνικές σχέσεις;…


Το προλεταριάτο στην κλασική εργασία έχει άλλα δύο οχτάωρα την μέρα με πολλά προβλήματα και όλο αυτό το πακέτο προβλημάτων το έχει καθηλώσει, το έχει αλλοτριώσει.

Αυτή η καθήλωση από την καθημερινότητα και την δουλειά, μαζί με την απουσία της οργανωμένης συζήτησης, (για το περιεχόμενο της ζωής και την απελευθέρωσή από τα προβλήματα) έχει μετατρέψει το προλεταριάτο σε ανήμπορο.



H ANEXI8RISKEIA BRISKETE SE POLEMO

Pos na xwresei olo to misos enas an8ropos se ena xarti?Pos na sxisei tis pisxes san na sxizei xartines selides?pos na ta narkosei?pos na ta dixasei?Pos sto onoma tis agapis skorpaei to misos?Pos sto onoma tis a8wotitas ginete kolakas?ametrita pws....

To oti oi epanastatikes diadikasies kai oi e3ixronistikes metari8miseis katoxirosan to dikaiwma tis anexi8riskeias den synaptei me tin apodoxi ths apo meros tis koinonias.Prospoihtoi an8rwpoi,bitrines kai mia maska pou kaliptei ton 8riskeutiko fanatismo einai h ali8eia shmera.

H adynamia na dextoume to diaforetiko kai o noitikos egleismos mesa se formes.To megalitero kommati tis koinonias mas simera fanatika arneite tin iparxi tis diaforetikis apopsis,tis ennalaktikhs plhroforisis,tou enalaktikou tropou zois pou einai apodesmeumenos apo motiba kai katanagastikes morfes exousias.Pou einai en telei apodesmeumenos apo noitikes filakes,kai pio eleu8eros.

Oso apisteuto kai an einai kapoioi an8ropoi simera 8a eixan problima me tin eleu8eria i esto me ena dimokratiko politeuma,kai oxi sistima,pou 8a prostateue ta eleu8eriaka mas dikaiomata.O ypoudoulismos tis fysis mas se auto to sistima sidelei stin dimiourgia panikou kai fovou apenadi stin eleu8eria.Ftasame kai xeperasame ka8e eidous logikis,exoume perasei oles tis grammes tis katastrofis mas,Fobomaste tin eleu8eria?kapou edo 8a arxiso na fobame kai ego.

oloi boroun na dilosoun simaxoi malista kai ipermaxoi tis 8riskeutikis anexartisias arkei omos na min diatarasete h 8riskeutiki ipodoulosi tous se kleisto oikogeniako xoro.Ekei einai opou 8a pesoun oi maskes.

H KOINWNIA MAS FOBATE NA ER8IE ADIMETOPH ME THN PRAGMATIKOTHTA EDO KAI POLY KAIRO.H DIMIOURGIA DIMOKRATIKON NOMWN HTAN ANAGASTIKO EPOMENO GIA THN DIATHRHSH THS AN8RWPOTHTAS,KA8WS H PAGOSMIOPOIHSH ALLA KAI TO OTI ZOUME SE MIA PAGOSMIA POLYMORFIKH,POLLAPLH POLITISMIKA KOINWNIA ALLA KAI TAUTOXRONA ME POLLES KAI DIAFORETIKES ANAGES EPIZHTOUSE KAI APOSKOPOUSE STIN DIMIOURGIA NOMWN OI OPOIOI 8A PAREXOUN TIN YPOTYPODI ASFALEIA WSTE NA SINENESOUME DIMOKRATIKA KAI NA POREU8OUME AN8RWPISTIKA.


Stous an8rwpous tis bias,tou dogmatismou,stis aireseis,stous OLOKLIrOTIKA anagefalous opadous oloklirotikon ka8estwtwn,tous siwnistes,tous ekmetaleutes kai ta afedika,tin tromolagneia,tous barbarous,se olous autous pou bazoun se kindinous tin zoi mas,se autous pou apeiloun tin zoi mas,se ola ta zwa pou stekode apla se duo podia,autous pou mas exanagazoun eite me tin morfi bias eite me tin morfi askhshs sinais8imatikhs bias i kai allios ekbiasmou,stous katapatites ton dikaiomaton kai osoi einai fobikoi apenadi sto 8aros kai thn andreia,stous fobistes,se autous pou einai eite fylakes eite fylakismenoi

apadame me mono mia lexi


ELEU8ERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



To pa9os gia tin leuteria einai dinaotero apo ola ta kelia

reporter:eleu8eros gia mia stigmi mesa apo tin filaki tis koinonias mas.*
Akoma kai skeptomenos tin eleu8eria ginese eleu8eros kai as mn tn exeis.Kaneis den borei na adista8ei stin omorfia tis.Stin omorfia tou na eice eleu8eros.

Saturday, September 5, 2009

ellada

stin ellada iparxoun polles ebeiries pou borei na perigrapsei kapoios.Borei na sas metaferei ena olokliro kosmo apo gegonota kai katastaseis.H ellada pou gewgrafika anoikei stin ghraia hpeiro,isws kai h idia na apotelei th ghraioteri xwra ston kosmo,kai oxi mono.Opote oi istories sigoura einai makroskelis gia na kalypsoun sto elaxisto kapoia shmeia ths.


Sthn eurwph loipon apo arxaiwtaton xronon iparxoun kapoioi ekei sta perixora ths mesogeiou,kai sthn oura ton balkanion pou berdeuoun ton kosmo.Alles fores auta ta berdemata einai euxarista kai alles fores dysaresta.Pada omos einai aga8es kai anidioteleis.Den borei kapoios na anaferete ston politismo tis elladas.Prepei na plhrei mia proypo8esh:na einai kai autos politismenos.Afou loipon exoume diaxwrisei to koino mas boroume na proxwrsioume.8aumasta einai at erga sou kyrie.Pio 8aumastoi akoma einai omos kyrie oi ellhnes.Isws ekeino to opoio borei na yposthrix8ei kai na einai anamfisbhthto einai to pws oi ellhnes kateferan na ginoun mia autokratoria h opoia den exrhsimopoihto pote taktikon straton oste na kuriarxisei kai na ipodoulosei tous allous laous.Ypodoulosan tous pades me mono oplo thn areth tou politismou.Me tis texnes,me tis mousikes,me ta grammata,me ta erga tous,arxitektonika,glypta,oti borei na dianoei8h anr8opinos nous.H ellada loipon xrhsimopoiei strato mono k mono gia ena logo,gia na amyn8ei,akoma kai se auton ton tomea oi ellhnes diaprepoun.Dia tis bias kuriarxoun kai kata kapoio tropo euhmereuoun syrioi,perses,aigyptioi,babylonia kai enas stratos xwrwn tis mesopotamias,oi opoioi den isan barbaroi san auto pou eprokeito na epakolou8hsei.Epode oi rwmeis,oi opoioi anikanoi pos einai,paragoun me zhlofaneia mia pisth adigrafh tou ellhnikou politismou me tin moni diafora oti tropopoioun tin glossa eis thn latinikh,kata ta alla o ellinismos sinexizei kai oxi mono sinexizei alla exaplwnete oso exaplwnete kai o rwmaikos stolos.Ti kai an autoi pou zoun ston elladiko xwro diokode,plironoun abastaxtous forous kai mia swro apo deina.O foros blepete den einai kati pou anakalipsan oi grabatomenoi eis tis meres mas trapezites alla einai mia morfi exisklabismou pou xrhsimopoieite apo arxaiwtaton xronon(gia duo logous,na sideirei tous afedes kai gia na exoun enan skopo ths zwhs tous oi sklaboi-opote sinexiste eceis na plironete forous>sideiriste thn sklabia sas).Me to byzadio kai eno o ellinismos einai pada se mia akmi,kirios omos i ali8eia einai anaparagwghs tou hdh yparxoda politismou kai me apousia exelixhs tou idiou tou politismou,paratauta me to byzadio zei thn anagenisi gia akomh mia fora.Wspou ftanoume stous w8omanous.Oi perissoteroi ipodoulosan tin ellada gia logous zhlof8oneias kai epeidi i8elan na kalipsoun tin dipsa tous gia exousia.Fobodousan men tin dynami tou politismou tou ellinismou,alla den misousan de ton politismo opos ekaman oi tourkoi.Eno politismika den exoun aneptyx8ei,akoma kai stis meres mas,h agnoia,o fobos kai h anagh tou an8rwpou sto na plhrei ta pisteuo tou,dhmiourgoun sto oi hdh barbaroi kai agrikoi mesoanatolites na ginoun akoma pio biaoi,pou sto onoma tis ekklisias dimiourgoun enan lysalaio,aimoboro,adistakto kai swro allon mis8oforiko strato sto onoma ths 8rhskeias kai sto polemo kata ton a8riskon.jixad(to opoio bebaia kata kapoion tropo einai parexigimeno).To problima den einai to ti pisteuoun to problima einai pos i 8rhskeia borie me la8ous xeirismous na dimiourgisei,bia,fanatismo,misos,aix8ra.Kia na metatrepsei os diamageias tous 8rhskomenous se mia maza mis8oforikou stratou oste na kalipsoun ta simferoda mias exousiastikhs-ekklisiastikhs dynamis.Autoi loipon 8etoun os stoxo ton afanismo ton Grekwn.Epididode se enan agwna me skopo ton plhrh exislamismo ton ellhanon.Pragma diskolo ka9os oi ellhnes adistekode me ka8e tropo,os tou shmeiou na protimoun na pe8anoun apo to na pesoun sta xeria ton tourkoun.400 xronia sklabias kai mia stratiwtikh dynamy ekatomirion den borei na ipodoulosei merikes xiliades ton ellinon.Diaxronika kaneis den borese.Autes oi xiliades mia mera 8a epanastathsoun,simainontas etsi tin arxh gia thn ekdiwxh ton barbaron ek ths ghraias hpeirou.Opote an orio8eth8oume xronika gyro sto 1821.H ellada sta epomena xronia prospa8ei na edraiw8ei os kratos kai na diasfalisei tin eunoia ton megalon dinameon oste na apw8hsh mia endexomeni nea epi8esi ton tourkon.Astaths akoma,se olous tous tomeis,edometaxy sthn eurwph shndramoun megala gegonota,opos i bionmhxanikh epanastash pou me iperhfaneia h ellada den pire meros.O A' kai o B' pagosmios polemos,o balkanikos polemos,i prospa8eia ton megalon dinameon na epektaa8oun pagosmios kai na diathrhsoun tis apoikiokraties tous kai thn sklabokibernitiki tous.Epete i mikrasiatikh katastrofi.Kapoia apo ta edafh ths den eisxwroun sta geografika edafi tou eladikou xwrou,opos h boreia hpeiros,i argoun na eisxwrisoun,opos h makedonia.O polemos kata ths elladas sinexizete.Twra meta to 1945 exoume ton emfylio.Amesos meta einai h seira ths xoudas.Ola auta piso apo thn boh8eia ton amerikanon,me thn epixhrhsh kokkini probia.oi tourkoi kanoun tis teleutaies apopeires na apodinamosoun to i8iko tis elladas.Prokyptei to kypriako.Oi nyxtes kai h ekdiwxh apo thn M.asia,thn polh.Olo auto kataligei sto simerino ouranio toxo ton tourkon pou prospa8oun peritilixoun tin ellada gia mia akoma fora.1974 i ellada gia prwti fora nio8ei pio eleu8eri apo pote,an kai auto den egine pote.Xekinaei mia periodos opou i anapty3h kai h eyhmeria dn mporoun na perimenoun an kalypsoun to kena\o olon auton ton aiwnwn.Auto den 8a ginei pote.Isos aneptyx8ikame se kapoio ba8mo alla oxi se shmeio pou na einai analogo.Politikes kiberniseis exoun io8etisei mia pelateiakh sxesh me tous polites(sxesh pou exei dimiourgh9ei apo ta xronia ths tourkokratias),sidelodas etc sth dimiourgia akoma xeiroteron kai makroxronion problimaton.I ellada anaptysete oriaka,i ellada den einai mia biomhxanikh xora logo elleipshs poron kai tou pos einai gewedafika.Sthrizete kirios stin agrotiki paragogi kai sthn allyia.H oikonomia den einai sta8erh,koinonika sideloun polla problimata,politika xarakthrizete os mia xwra me aisiodoxia pou ginete omows erpeio ton xenon dinameon.Parola auta iparxi prospa8eia.Min ftasoume se simeio na yperaplousteuoume thn politiki se xidaio ba8mo.I xwra,oxi oti auto proypo8etei sostes praxeis kai apofaseis,akolou8ei tin pagosmia roh ton pragmaton.edasete sto nato,stin eurwpaiki enwsi kai outo ka8exis.Anakoufizodas apo tin mia xronia problimata,skotonodas omos apo thn allh kai thn teleutaia elpida anexartisias ths.Os logiko epomeno by8izete se ena katanalotiko upodoulismo sta oria ths pagosmias agoras.Twra h ellada einai exartimeni se tetoio ba8mo opou den itan pote alli fora stin istoria ths.Einai mia pisth mikro-eikonografia ths amerikanikhs koinonias.Kai gia na apedesmeutei apo touta ta ziga o monos tropos einai h plhrhs dhmiourgei mia epanastatikhs diadikasias h apla mias epanastashs.Den epese pote mesa stous aiwnes i ellada.Auto kai an itan kai einai 8aumasto.Einai i prwti autokratoria i opoia edimiourgeito k h opoia mesa apo olous tous polemous adexei.Htan oi Rwmeis,htan oi barbaroi,htan oi tourkoi,EINAI oi maerikanoi,htan kai einai oloi enadion enos.

Followers

About Me

My photo
ENAS EINAI O STOXOS GNOSTOS APO PALIA.PALIA KAIGAN BIBLIA TORA KAINE MALLIA,PALIA 8A ME KREMAGANE TORA OLA KALA,TORA ME KALOPIANOUN MOU KANOUNE PROTASEIS MOU IPOSXODE KARIERA LEEI ARKEI NA KATALAGIASEIS.TORA ME AFOMOMOIONOUN KAI ME OIKOIOPOIOUN ALLA KALOU KAKOU ME PARAKOLOU8OUN KAI POU K POU XTYPANE MA XTIPIOUDE KAI AUTOI!