Monday, September 21, 2009

eipa kai elalisa

Υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, μείωση του προϋπολογισμού για κοινωνικές δαπάνες, μαζικές απολύσεις των

37


εργαζομένων, αύξηση των επιτοκίων, μείωση των μισθών, περιορι­σμός των πιστώσεων, κατάργηση των επιδοτήσεων ακόμα και σε βα­σικά προϊόντα διατροφής, αύξηση των τιμολογίων για το ηλεκτρι­κό, νερό, τηλέφωνο, ενίσχυση των εξαγωγών και όλες οι επιχειρή­σεις του κράτους, δηλαδή η δημόσια-κοινή περιουσία ενός λαού, να δοθεί στους ιδιώτες


Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ένα μόνιμο δικαστήριο, αρ­μόδιο για τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και κάθε δικτάτορας, σ’ όποια γωνία της γης και να βρισκόταν, δεν θα είχε ατιμωρησία και κάποια στιγμή θα καθόταν στο σκαμνί του κα­τηγορουμένου. Οι ΗΠΑ ήταν εναντίον.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και δεκάδες άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, εδώ και δεκαετίες παλεύουν για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού. Αυτές οι νάρκες είναι μικρές, συχνά δεν μπορούν να ανιχνευτούν και μπορεί να μοιάζουν σαν ένα οποιοδή­ποτε αθώο αντικείμενο. Αυτές ρίχνονται κατά δεκάδες χιλιάδες και κατά κανόνα τα θύματα είναι άμαχοι ή παιδιά που τις θεωρούν παι­χνίδι. Λόγω του μεγάλου αριθμού τους και της μεγάλης διασποράς τους είναι αδύνατη η περισυλλογή τους. Και εξακολουθούν να εξο­λοθρεύουν για πολλά χρόνια μετά τη λήξη των εχθροπραξιών. Και

42


σωστά είχαν χαρακτηρισθεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και τελικά απαγορεύτηκαν. Οι ΗΠΑ ήταν κατά της απαγόρευσης. Τό­πος προελεύσεως και παραγωγής αυτών των ναρκών ήταν οι ΗΠΑ. Και μια απαγόρευση εμπόδιζε την ελευθερία του εμπορίου.

No comments:

Post a Comment

Followers

About Me

My photo
ENAS EINAI O STOXOS GNOSTOS APO PALIA.PALIA KAIGAN BIBLIA TORA KAINE MALLIA,PALIA 8A ME KREMAGANE TORA OLA KALA,TORA ME KALOPIANOUN MOU KANOUNE PROTASEIS MOU IPOSXODE KARIERA LEEI ARKEI NA KATALAGIASEIS.TORA ME AFOMOMOIONOUN KAI ME OIKOIOPOIOUN ALLA KALOU KAKOU ME PARAKOLOU8OUN KAI POU K POU XTYPANE MA XTIPIOUDE KAI AUTOI!