Monday, September 21, 2009

mia mera xwris emas

Η Κίνα σήμερα είναι ο παράδεισος των πο­λυεθνικών. Η εργάσιμη μέρα μετράει 16 ώρες. Και η εβδομάδα έχει εφτά εργάσιμες μέρες. Το ωρομίσθιο είναι κατά μέσο όρο 0,75 ευρώ. Δηλαδή η μέρα των 16 εργάσιμων ωρών αμείβεται με 12 ευρώ,να προσθέσουμε πως δεν υπάρχει εγγυημένος κατώτερος μισθός, δεν αμείβονται οι υπερωρίες ή η νυχτερινή εργασία. Αποτέλεσμα: το κόστος των μισθών επιβαρύνει την τιμή του τελικού προϊόντος μό­λις και μετά βίας με ένα 6%. Να σημειώσουμε πως το ίδιο προϊόν αν είχε παραχθεί στη Γερμανία, το κόστος των μισθών θα ήταν 37 φο­ρές μεγαλύτερο. Ο μισθός ενός εργάτη στη Γερμανία, αντιστοιχεί με το μισθό 37 εργατών στην Κίνα.

Βιετνάμ:ακολουθεί μια τόσο νεοφιλελεύθε­ρη πολιτική και έχει ανοιχθεί τόσο πολύ στην «ελεύθερη αγορά» που κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στον κόσμο στην παιδική πορνεία.

Το 1989, οι ξένες άμεσες επενδύσεις ήταν της τάξεως των 200 δι δολαρίων και το 2000 είχαν φτάσει σε 1.500 δις δολάρια. Οι συγ χωνεύσεις και οι εξαγορές από 150 δις δολάρια που ήταν το 1989 έφτασαν αισίως το 2000 στο ποσό των 1.200 δις δολαρίων. Οι ΗΠ^ καταλαμβάνουν την κυρίαρχη θέση των ξένων άμεσων επενδύσε ων σ’ όλο τον κόσμο με ποσοστό 21%. Αυτές οι επενδύσεις αντί προσώπευαν το 2000, το 20% του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εθνι κού Προϊόντος. Στην ουσία μιλάμε για τις 500 πλουσιότερες πολυεθνικές που χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο ή φραγμό, συγκεντρώνουν τονπαγκόσμιο πλούτο

No comments:

Post a Comment

Followers

About Me

My photo
ENAS EINAI O STOXOS GNOSTOS APO PALIA.PALIA KAIGAN BIBLIA TORA KAINE MALLIA,PALIA 8A ME KREMAGANE TORA OLA KALA,TORA ME KALOPIANOUN MOU KANOUNE PROTASEIS MOU IPOSXODE KARIERA LEEI ARKEI NA KATALAGIASEIS.TORA ME AFOMOMOIONOUN KAI ME OIKOIOPOIOUN ALLA KALOU KAKOU ME PARAKOLOU8OUN KAI POU K POU XTYPANE MA XTIPIOUDE KAI AUTOI!